Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

House of Arts in Woerden

publicatiedatum: vr 18 januari 2019

House of Arts, dat is de naam van de nieuwe ontmoetingsplek op een oude bekende locatie, onderaan de molen de Windhond (waar vroeger het VVV zat). House of Arts heeft zijn deuren open vanaf 19 januari. van 11.00 tot 16.00 uur. U kunt er genieten van hedendaagse kunst, fotografie, keramiek beelden & kunst en schilderijen van Atelier de Schuur (het Thomashuis), fotografie van diverse fotografen.

 

kom, beleef en geniet van een samensmelting van Woerdens talent!

Kunst is in staat mensen met elkaar te verbinden. Dit is dan ook precies wat House of Arts Woerden voor ogen heeft! Een ontmoetingsplek waar sociale instellingen, bedrijven en mensen samenkomen door middel van ons breed aanbod van kunstwerken.

 

  • De benedenverdieping is ingericht als kunstgalerie waar kunstenaars hun podium hebben en waar passanten een kopje koffie/thee kunnen pakken.
  • De bovendieping is ingericht met een lange tafel en een heleboel kunststoelen omringt met litho's, schilderijen en keramiek. U kunt ook hier genieten van een kop koffie/thee* en de vele geleende kunstboeken inkijken.

De bovenruimte wordt ook ingezet voor workshops boetseren en tevens kunnen bedrijven hier terecht voor het creatieve vergaderen.

 

House of Arts wil alle inwoners van de gemeente Woerden door middel van kunst met elkaar verbinden.

Zo gaan we

  • de koffie afnemen van koffiebranderij OVErHOOP en
  • de thee van het Leger des Heils.
  • De koekjes en appeltaartjes worden gebakken door de werkgroep van Philledelphia. Een groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Zij gaan het meel afnemen bij De Molen en in De Plint onderbegeleiding van onze vriendin Liesbeth Kuil bakken.
  • Onze visitekaart is ontworpen door het Digiteam Woerden. Jongeren met autisme, progressieve spierziekte en/of lichamelijke beperking.
  • Atelier de Schuur onderdeel van het Thomashuis heeft een inbreng gedaan van keramiek en schilderijen.

 

We willen deze maatschappelijke instanties graag onder ogen brengen aan alle inwoners van de gemeente Woerden. Door in House of Arts een kopje koffie/thee te komen drinken, een kunstwerk aan te schaffen of een workshop te volgen steunt u ons project.

 

Steun

Ook bedrijven kunnen ons steunen door onze bovenruimte te gebruiken voor CREATIEF VERGADEREN, kunst aan te schaffen voor het bedrijf of een workshop te volgen.

Vele Woerdense bedrijven hebben ons een steuntje in de rug gegeven!

Zie onze Wall of Fame bij de ingang van House of Arts Woerden.

‚Äč

Met elkaar kunnen we er een succes van maken!