Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Veteranen Anjerconcert

publicatiedatum: wo 16 januari 2019

De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert ook in 2019 weer het 2-jaarlijks Veteranen Anjerconcert. (aangeboden aan de veteranen in IJsselstein, Lopik, Oudewater, Montfoort en Woerden) Dit doet de stichting in samenwerking met het Fulco theater en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Het (gratis) concert is op zaterdag 2 februari in het Fulco theater in IJsselstein en begint om 20.00 uur.

 

Veteranen, die op vertoon van hun veteranenpas samen met partner/introducé vrij toegang hebben tot het concert.

 

Nieuw is dat dit jaar ook kaarten beschikbaar zijn gesteld door de stichting voor geïnteresseerde niet veteranen. Voor hen kost een kaartje € 7.50 Een leuke gelegenheid om met veteranen in gesprek te komen. Veteranen uit de regio die slecht ter been zijn en het concert graag willen bezoeken kunnen gebruik maken van gratis vervoer.

U kunt zich hiervoor opgeven via info@veteranen-lopikerwaard.nl of telefonisch via 06-51011492 en wij komen u dan ophalen. De kaarten zijn af te halen bij de kassa van het Fulco theater Overtoom 1 IJsselstein of via 030-6884230 te bestellen.

Orkest

Het geweldige orkest staat onder leiding van een even zo geweldige en veelzijdige chef-dirigent Tymen Botma. Als solist treedt op de bekende Simon Feenstra van o.a. het nummer Next Level. Tymen Botma begon zijn muzikale carrière als 7-jarige trompettist bij de lokale harmonie.

Naast zijn muzikale bezigheden, is Tymen Botman hoofdvak docent aan het Prins Claus conservatorium. In 2013 won hij de BUMA Brass Award. Hij heeft zijn sporen meer dan verdiend, want reeds op jonge leeftijd zocht hij naar een muzikale omgeving, hij heeft daar bij grenzen doorbroken en keek daarbij verder dan de gebaande paden. Hij heeft daarbij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse blaasmuziek en wordt ook ambassadeur genoemd van de fanfaremuziek.

 

Het orkest brengt een gevarieerd programma ten gehore. Op het programma staat originele blaasmuziek, filmmuziek, popmuziek ed. Het ten gehore gebracht muziek heeft een duidelijke relatie met veteranen.

 

Het concert, dat zeer gevarieerd is, is volgens het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard zeker de moete waard om te bezoeken. Met deze geweldige muziek ben je echt een avondje uit. Het bestuur adviseert u daarom op tijd uw kaarten te halen, want de belangstelling is groot. Als welkom biedt de Stichting Veteranen Lopikerwaard de veteranen een kopje koffie aan.

( ingezonden st Veteranen)