Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Londen: projectie schilderij Nanda Hoep

publicatiedatum: di 22 januari 2019

Het schilderij 'La Vie en Rose' van streekgenoot Nanda Hoep-van der Grijp uit Nieuwerbrug is begin 2019 te zien in het Londense Museum Saatchi. Het schilderstuk van een groep baltsende flamingo's wordt levensgroot geprojecteerd op de wanden van het indrukwekkende museum. Het is niet het eerste succes van deze kunstenares.

 

Nanda Hoep, geboren in 1959 in Schoonhoven, begon begin jaren negentig in haar schaarse vrije tijd met het portretteren van haar beide kinderen in pastelkrijt. Ze heeft geen kunstzinnige achtergrond of opleiding. In het verleden is Nanda actief geweest in de zorg: ze is laborante, OK-assistente en B-verpleegkundige geweest.

 

De technieken voor het portrettekenen haalde ze uit boeken.  Haar vader schilderde ook graag en van hem leerde Nanda de technieken om te werken met olieverf.

 

Prijzen

Ze schildert met oog voor detail fijn schilderwerk met bijna fotografische precisie. Met enige regelmaat neemt Nanda Hoep deel aan 'art contests'. Haar schilderijen zijn al een aantal keer in de prijzen gevallen. Het kunstwerk 'La Vie en Rose', het schilderij van de flamingo's, wordt nu in het Londense museum Saatchi getoond.

 

Nanda Hoe's werk kunt u ook zien op haar eigen website www.nandahoep.nl e