Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Sofie de Bruijn in Alphen

publicatiedatum: wo 16 januari 2019

Dutch female singer/songwriters. Deze bijzondere avond (18 januari) presenteert het Parktheater in Alphen 4 zeer talentvolle en onderscheidende vrouwelijke singer/songwriters. De avond wordt geopend door Sofie de Bruijn (2002) uit Woerden. Sofie is jong, maar heeft al de nodige podiumervaring. Al op haar 12e jaar trad ze al tijdens de Woerdense vakantieweek voor 8000 mensen.

 

Ze timmert hard aan de weg en won in 2017 de Sweet Sorrow Award in de categorie singer/songwriter. Sinds kort schrijft ze ook eigen songs, zowel Nederlands als Engelstalig.

Sofie heeft nu al een "ruime" ervaring op het podium, zowel solo als in gezelschap van grote namen als Paul de Leeuw, en droomt van een carrière in het theater.

 

Zo heeft ze ook haar eigen "onewomanshow" geschreven met leidjes en verhalen. De inspiratie voor haar show vormen de alledaagse, grappige, verdrietige, onstuimige en soms uitermate onhandige belevenissen van en met haar leeftijdsgenoten.

 

Met haar eigen YouTube kanaal en de eerste nummers op Spotify is ze hard op weg om haar droom te verwezenlijken.

 

Op 16 maart van dit jaar werkt ze ook mee aan het Promsconcert van Excelsior

 

,,Toen ik 10 jaar was, mocht ik van mijn ouders op zangles. Dat vond ik ook leuk en op mijn 11de wilde ik zingen combineren met piano spelen. Het begon met bekende liedjes naspelen. Ik had ook al een paar jaar dansles gehad. Daardoor heb ik denk ik al vroeg geleerd om mezelf te laten zien op het podium".

(bron interview dec 2017 in AD)