Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nashville-verklaring protest.

publicatiedatum: vr 11 januari 2019

Burgemeester Victor Molkenboer heeft eergisteren, als reactie op de Nashville-verklaring, de regenboogvlag gehesen bij het gemeentehuis. De burgemeester wijst er op dat je in de gemeente Woerden mag zijn wie je bent en houden van wie je wil. De vlag blijft hangen tot en met zaterdag dan zal tijdens de nieuwjaarsreceptie dit statement nog eens herhaald worden. Ook andere gemeenten hesen deze vlag.

 

De Nashvilleverklaring is een document over het christelijk geloof, huwelijk en seksualiteit en is in het Nederlands vertaald. Ondertekenaars uit protestantse, veelal gereformeerde hoek, spreken zich uit tegen lhbti-seksualiteit, het homohuwelijk, polygamie, polyamorie, overspel en onkuisheid. 

 

"Voorstanders" in Woerden.

Ook Dominee W.A. Zondag van de Gereformeerde Gemeente Woerden onderschrijft de inhoud van het Nashvilledocument, ook wel het antihomopamflet genoemd.

De Woerdense dominee sluit niet uit dat zijn steun voor het document gevolgen voor zijn reputatie zal hebben. Hij is niet bang voor die gevolgen. Het door justitie aangekondigde onderzoek naar mogelijk strafbaarheid ziet Zondag met vertrouwen tegemoet want er is volgens hem geen sprake van het aanzetten tot haat.

 

Minister Van Engelshoven van Emancipatie verklaarde dat met de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring "stappen terug in de tijd" worden gezet.