Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

foto door Tim Adriaanse

Vader en zoons Mans fietsen 14.000 euro bij elkaar

publicatiedatum: vr 11 januari 2019

In augustus 2017 stapte Martin Mans uit Woerden voor het eerst op de racefiets, in navolging van zijn zoons Jos en Mart. Het gevolg was dat er binnen de familie Mans een ware wielergekte losbarstte. Dagelijks werden er, soms heel lange ritten gereden. In januari 2018 kwam Martin tijdens een concert in contact met dirigent Peter Overduin, die met zijn koren geld inzamelt voor Support Casper.

 

Support Casper is de stichting van professor Casper van Eijk, werkzaam aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en landelijk bekend als onderzoeker naar de ziekte alvleesklierkanker.

Op de racefiets in de strijd tegen alvleesklierkanker

Tijdens een fietstocht ontstond bij Martin het idee om kilometers te gaan maken voor Support Casper, door middel van sponsorwerving voor zijn fietstochten. Alle fietstochten worden geregistreerd op de app Strava, zodat exact bijgehouden kan worden hoeveel kilometer er gefietst wordt. Toen Martin dit idee besprak met zijn zoons haakten Jos en Mart meteen aan. 

 

FietsJeMans werd geboren.

De sponsorwerving kon beginnen. Veel bedrijven en particulieren droegen hun steentje bij met een bedrag per kilometer of een vast bedrag.

En zo fietsten de renners Mans in 2018 in totaal bijna 34.000 kilometer voor dit geweldige doel! Jos trapte er meer dan 6.000 weg, Mart fietste ruim 11.000 kilometer en pa Mans zat ruim 530 uur op de racefiets; goed voor bijna 17.000 kilometer.


Tijdens een muzikale bijeenkomst in de Rotterdamse Breepleinkerk, afgelopen weekend, overhandigden vader en zoons Mans een cheque ter waarde van maar liefst 14.000 euro aan professor Casper van Eijk, ten bate van Support Casper.

 

foto bovenaan door Tim Adriaanse