Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

IJsbaan Schaatsen & Curling

publicatiedatum: di 8 januari 2019

De Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein, die zondag na een maand ijsplezier sloot, werd ook dit seizoen weer druk bezocht. De bezoekersaantallen stijgen elk jaar. Veel kleine en grote Woerdenaren van allerlei nationaliteiten stonden - vaak voor het eerst – op het Kerkplein op de schaats. Naast de basisscholieren, die ’s morgens gratis kwamen schaatsen, werd er ook volop ‘vrij’ geschaatst.

 

De ijsbaan was dit jaar zo’n 30% groter dan vorig jaar, wat de schaatsers meer ruimte gaf bij hun eerste gekrabbel, hun noeste oefeningen, geroutineerde pirouettes en het curlen. 

 

Fluitketelcurling blijft populair
De intussen landelijk vermaarde Woerdense Fluitketelcurling Competitie beleefde zaterdag 5 januari een spannende ontknoping. Twee teams streden, aangemoedigd door ruim 130 toeschouwers, om de felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen 2018. Ze speelden in de curlingwedstrijden, die JCI Het Groene Hart op de baan organiseerde.

 

In de finale, een titanenstrijd tussen Damesteam Noorwegen (bestaande uit alleen maar mannen) en Flauwe Curl, wist Flauwe Curl de titel in de wacht te slepen. De twee teams waren enorm aan elkaar gewaagd. In de alles beslissende derde set pakte Flauwe Curl echter een cruciale voorsprong, die voor Damesteam Noorwegen niet meer overbrugbaar was. Daarmee is de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden en de bijbehorende wisselketeltrofee een heel jaar lang voor team Flauwe Curl!

Opbrengst

De opbrengst van de Fluitketelcurling Competitie schenkt JCI Het Groene Hart aan het project Rouwverwerking van het Woerdense Inloophuis leven met kanker. Doel is in 2019 regelmatig een ochtend te organiseren voor nabestaanden van wie de partner enige tijd geleden is overleden.

 

Geslaagd
De organiserende Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart kijken terug op een geslaagd seizoen. Veel kinderen en volwassen schaatsers uit allerlei landen stonden dit jaar – al dan niet voor het eerst - op het ijs.

Dat er al lang geen natuurijs is en steeds minder mensen eigen schaatsen hebben, bleek bij de schaatsverhuur: er werden ook weer veel schaatsen verhuurd.

Veel vrijwilligers
IJsbaan Woerden, is een project van samenwerking van Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart, Het draait op een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en stagiairs voor de kaartverkoop en schaatsuitgifte, ijsmeesters die bij nacht en ontij de kwaliteit van het ijs bewaken en loyale sponsoren die helpen de baan financieel mogelijk te maken. Voor het bevriezen van de baan wordt een krachtstroominstallatie gebruikt, die stiller, milieuvriendelijker en goedkoper is dan dieselgeneratoren.