Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Repair Cafés in Woerden, Harmelen en Kamerik.

publicatiedatum: di 8 januari 2019

Misschien wist u het al om dat u er al eens geweest bent, zo niet is het handig om te weten dat je, voordat je een nieuw broodrooster, driewieler of koffiezetapparaat koopt. Je kunt ook in 2019 naar het "Repair Café"om te kijken of je het, samen met vrijwilligers van het type "handige Harry", zelf kunt repareren. Zelf repareren is duurzaam en goedkoop.

 

De vrijwilligers zitten elke maand één dag klaar om hun sleutelhandigheden (en gereedschap) met iedereen te delen.

Vaak gaat het om het opknappen van spullen of speelgoed waar mensen nog geen afscheid van willen nemen. Bijvoorbeeld; Fietsen, naaiwerk, speelgoed, elektronica, kleine meubels (zoals die stoel van opa) en klein-huishoudelijke spullen.

 

Gereedschap

De vrijwilligers die bij de reparaties helpen nemen vaak hun eigen gereedschap mee en gaan samen met de bezoekers aan de slag om het "klusje" te klaren". Want dat is wel de bedoeling van een Repair Café”, l Je gaat sámen ermee aan de slag om het te repareren.”

 

Kosten

De hulp bij reparaties is gratis, maar bij het verlaten van het café kunnen bezoeker een donatie geven. Met dat geld wordt dan weer koffie met wat lekkers gekocht voor de bijeenkomsten.”

 

De Repair Cafés.

  • Woerden: is in elk geval elke eerste zaterdag van de maand te vinden in De Plint (Jozef Israëllaan 20A) van 9.30 uur tot 12.00 uur. ( repaircafewoerden@gmail.com )
  • Harmelen: elke derde zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 10.00 tot 12.00 uur in Centrum Bavohof op de Joncheerelaan 7 Harmelen. (repaircafeharmelen@gmail.com)
  • Kamerik elke eerste dinsdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur in het gebouw van de Sleutelclub op de Nijverheidsweg 8 Kamerik. (contact evelien51@hotmail.nl )

 

 

Er is gereedschap en materiaal aanwezig om de reparaties uit te voeren. U wordt geholpen door deskundige vrijwilligers, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er dan samen aan de reparatie's gewerkt.