Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Burgemeester Bedreigd

publicatiedatum: zo 30 december 2018

In ruim 25 gemeenten in Nederland zijn Burgemeesters en/of wethouders ernstig (en anoniem) bedreigd. Onze burgemeester Molkenboer stond al sinds vorige zomer in dit, trieste, rijtje en hij werd onlangs opnieuw bedreigd via een tekst op een muur bij het winkelcentrum Tournoysveld .

 

De tekst luid; "Molkenboer oorlog 30 te gaan". Waar deze tekst precies betekend is niet helemaal duidelijk.

De gemeente Woerden wil niet reageren over het incident en verwijst voor meer informatie naar de politie de zaak in onderzoek heeft.

 

De tekst zou al sinds zaterdag 22 december op de muur staan.

 

In het verleden zijn er al vaker bedreigingen aan het adres van de burgemeester geschreven t.w in de zomer van 2017. Er werd toen een verband gelegd met de georganiseerde drugscriminaliteit en recente acties van gemeente en politie, de daders van toen zijn overigens nooit gevonden.

 

Er wordt volop gespeculeerd, ook door media, wat in de recente tekst, oorlog 30, zou (kunnen) betekenen, wij denken dat je voorzichtig moet zijn met deze suggesties. Voor je het weet breng je deze, of andere publiciteitsgeile, lui op ideen.

 

Toch hebben we ook zelf een suggestie;

stuur burgemeester Molkenboer een kaartje met alle goede "allerbeste" wensen, voor hem persoonlijk, en ook voor onze hele Woerdense gemeenschap!

 

Wij wensen hem en u allemaal daarom alvast een vreedzaam en verdraagzaam 2019 toe!