Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Veilig tijdens de Donkere Dagen

publicatiedatum: za 29 december 2018

Uit cijfers van de gemeente Woerden blijkt dat in de donkere dagen in december een piek aan woninginbraken is waar te nemen. Inbraken vinden vooral plaats in de middag en avond, Dat gebeurt op beide kerstdagen maar vooral op en Oud- en Nieuwjaarsdag als veel mensen uit zijn of op familiebezoek. (Gemeentelijke tips)

 

Preventietips

De inbreker let op woningen waarvan hij weet dat de bewoners afwezig zijn. Onderstaande preventietips zijn dan ook gericht om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

• Zorg er voor dat waardevolle zaken uit het zicht zijn;
• Doe lichten aan bij het donker worden. Ook kerstverlichting / boom (binnen en buiten).
• Doe lichten uit bij het begin van de nacht.
• Zet een auto voor de deur of op de oprit.

Wat kunt u zelf doen?

Samen met buurtbewoners kunt u een Whatsapp Buurtpreventiegroep starten. In dat geval informeert u elkaar wanneer zich iets voordoet zoals een vermist kind of bijvoorbeeld een verdacht persoon in de straat. Meer informatie voor het opstarten van een Whatsapp Buurtpreventiegroep vindt u op www.wabp.nl.

 

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of en vermiste personen. Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Meer informatie vindt u op www.Burgernet.nl.

 

Tot slot is het belangrijk dat u uw waardevolle eigendommen registreert. Dit maakt de kans groter dat u uw spullen terugkrijgt nadat ze zijn gestolen. En de dief wordt aangehouden.
Ook kunt u in deze app tweedehands goederen controleren of deze niet als gestolen staan geregistreerd. Registreren en controleren van uw goederen kunt u doen in de StopHeling app. Meer informatie vindt u op www.stopheling.nl.

 

Het is de bedoeling dat wanneer u iets ziet wat niet in de haak is u 1-1-2 belt. In andere gevallen kunt u via 0900 – 8844 met de politie contact opnemen.

 

Laten we er gezamenlijk vooral voor zorgen dat de Donkere Dagen veilig zijn.

de gemeente Woerden