Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Meespelen met jeugdorkest?

publicatiedatum: wo 26 december 2018

Op donderdag 10 januari start het nieuwe Jeugdorkest in Het Klooster. Dit orkest is een projectorkest en repeteert o.l.v. Casper Dik van januari tot mei/juni. Het bestaat uit leerlingen van Het Klooster en er zitten strijkers, blazers, ritme- sectie en bij een aantal stukken ook zangers in het orkest.

 

Het repertoire is veelzijdig. Zo speelt het jeugdorkest popmuziek, filmmuziek en klassieke muziek en cross-overs tussen de verschillende genres.

 

Ieder seizoen probeert Het Klooster voor de leden van het Jeugdorkest bijzondere projecten te organiseren om op te treden.

 

De afgelopen jaren heeft het orkest diverse uitwisselingen gedaan in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Het Klooster Jeugdorkest doet dit jaar mee aan Het Klooster Popzolder Festival 2019 en daarnaast staan er nog verschillende andere optredens op het programma.

 

Wil je meespelen? Je bent ook welkom als je geen lessen bij Het Klooster volgt, maar wel een aantal jaar les hebt (gehad) op je instrument. Het is altijd mogelijk om een keer op proef mee te spelen.