Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vuurwerkregels in Woerden

publicatiedatum: za 22 december 2018

Onder het motto 'hou het gezellig en begin 2019 goed' heeft de gemeente Woerden alle bestaande afspraken en maatregelen rondom het afsteken van vuurwerk tijdens oud en nieuw nog eens naar buiten gebracht.

 
  1. Vuurwerk kan pas vanaf vrijdag 28 december worden gekocht bij drie verkooppunten.
  2. Op zondag 30 december kan er geen vuurwerk gekocht worden.
  3. Vuurwerk afsteken mag alleen tijdens de jaarwisseling tussen 18.00 uur ’s avonds en 02.00 uur ’s nachts.

De politie treed hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en veel overlast en schade veroorzaakt.

De politie werkt ook dit jaar weer samen met Whatsapp Buurtpreventie groepen en let extra op de veiligheid van vieringen op de openbare weg, horecagelegenheden en basisscholen.

 

Vuurwerk houd de gemoederen bezig

  • in 2014 vroeg o.a Progressief Woerden om Vuurwerkvrije zone's

"Naar aanleiding van de motie ‘Vuurwerk’ van Progressief Woerden is door burgemeester Molkenboer toegezegd een voorstel te formuleren over het aanwijzen van vuurwerkvrije zones rondom de jaarwisseling en de wijk- en dorpsplatforms hierbij te betrekken. Het doel hiervan is de algemene overlast voor mens en dier te beperken, vooral op oudejaarsdag."

  • in 2016 wilde de gemeente met drone's naleven van de regels controleren.

"De gemeente Woerden wil samen met de politie drones inzetten om vuurwerkcriminaliteit te bestrijden. Uit onderzoek van het AD en NOS is gebleken dat het bijna onmogelijk is om vuurwerkvrije zones in praktijk te handhaven. Daarom moeten drones de politie helpen om overtreders op heterdaad te betrappen."

  • In 2018 is op 13 dec j.l. een anti-zwerfafval bank" na een dag al "gesloopt" door vuurwerk.

De Hattrick afvalbank die werd neergezet bij de JOP bij de VEP-tennisbanen is na een dag alweer gesloopt.  Vuurwerk heeft ervoor gezorgd dat de bovenkant en zijkant van het bankje zijn aangetast.