Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kunstproject ‘De Kalender’ Harmelen

publicatiedatum: do 20 december 2018

Sanne Dam (studente aan de HKU in Utrecht) en Monique Verheyen zijn al bijna twee jaar , in samenwerking met basisscholen; De Notenbalk, De Horizon en De Fontein, bezig met een openbaar kunstwerk voor op het schoolplein bij de brede school in Harmelen.

 

Het gaat hierbij om een ruimtelijk kunstwerk in de vorm van een kalender. Hierop worden verschillende data vermeld zoals: feestdagen (van verschillende religies), belangrijke gebeurtenissen uit de (kunst)geschiedenis, historie van de scholen/Harmelen etc.

 

De kalender komt te bestaan uit drie betonblokken die op een speelse wijze verdeeld worden over het grasveld voor de scholen (links van het Romeinse schip). Deze worden vandaag 17 december op hun plaats gezet.

 

De platen worden bedekt met tegelmozaïek in de kleuren van de scholen. Een plaat voor elk van de drie scholen. Met het tegelmozaïek gaan wij  in januari/februari 2019,in samenwerking met de leerlingen, de kalender vormgeven. Dit idee is te vergelijken met de mozaïek bankjes die her en der staan in Harmelen.

 

 

 

(Ontwerp sanne)

 

Verweven in de betonplaten of voor de betonplaten komen bijpassende bankjes. Deze worden of gemaakt van hout, zodat het meer een geheel gaat vormen met het Romeinse schip. Of zijn gevormd door beton en verweven met de betonplaten. De bankjes komen er te staan zodat het werk interactiever wordt.

Er kan op gezeten worden om vervolgens de kalender te bekijken of om juist als ouder zijnde daar te kunnen zitten, terwijl de kinderen de kalender aan het verkennen zijn of aan het spelen zijn in het Romeinse schip.

 

Veel medewerking en bijdragen bijv; van Bouwbedrijf van Leeuwen, studenten BBL3 bouwopleidingen, de Praxis, het dorpsplatform Harmelen en natuurlijk van de betrokken scholen en hun leerlingen.