Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Hoge Nood (app)

publicatiedatum: wo 19 december 2018

Na vragen uit de raad gaat de gemeente Woerden, samen met ondernemers, bezoekers informeren over openbaar toegankelijke toiletten. Ze zetten daarvoor de ‘Hoge Nood’ app in. Hiermee vind je, met je smartphone, snel de route naar het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet . downleuden

 

Het CDA is blij met de reactie van het college van B&W op haar vragen over dit onderwerp.

“Bezoekers van de binnenstad, en zeker zij die vanwege blaasproblemen vaker van een toilet gebruik moeten maken, worden hiermee extra gastvrij ontvangen”, aldus CDA-raadslid Rumo van Aalst.

 

Naar aanleiding van de vragen heeft het college recentelijk een overeenkomst gesloten met de organisatie van de Hoge Nood app (@HogeNood). Dit garandeert dat de gegevens over de in de binnenstad aanwezige (semi) openbare toiletten actueel blijven. De app is de grootste database van (semi) openbare toiletten in Nederland, en is daardoor voor ouderen, zwangeren en mensen die kampen met blaasproblemen of lijden aan de ziekte van Crohn een belangrijk hulpmiddel.


Het college heeft ook gesprekken gevoerd met de horeca en Stadshart Woerden. Beide partijen zijn bereid gevonden om de Hoge Nood app onder hun leden en achterban te promoten. Dat heeft al direct geleid tot een aantal extra aanmeldingen voor de app.


Binnenkort zijn ook stickers van de app beschikbaar, die bedrijven en alle andere partijen op basis van vrijwilligheid op deur of raam kunnen plakken. Daarnaast bekijkt het college of via de gemeentelijke website een interactieve connectie met de Hoge Nood app kan worden gemaakt.

Wilt u de App? klik hier voor downloaden van "Hoge Nood" app