Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Uitwisseling Woerden en Steinhagen

publicatiedatum: zo 16 december 2018

'Dit willen wij ook op het Kerkplein!' riepen raadsleden, inwoners en medewerkers uit Woerden die eind november Steinhagen bezochten. Het ging om kleurrijke objecten op het nieuwe stadsplein van Steinhagen. Alles was onderwerp van inspraak geweest, vertelde een trotse burgemeester Klaus Besser.

 

Het ging o.a. over stoeptegels, beplanting, deze prachtige objecten. Je kunt erop zitten, liggen of mee spelen. Maar het mooiste was dat ze door iedereen heen en weer geschoven konden worden. Iets waar het gezelschap onmiddellijk mee aan de slag ging!

Het centrale thema van de jaarlijkse uitwisseling tussen Woerden en Steinhagen was 'bewonersinitiatieven en –participatie'.

 

Dit jaar liet Steinhagen zien hoe burgerinitiatieven en inspraak hun samenleving beïnvloedt.

Een rondleiding door de stad zat bomvol voorbeelden waarin vrijwilligers de hoofdrol spelen, of het nu ging om een kringloopwinkel waar statushouders voor weinig geld inkopen konden doen, de vernieuwde en zeer levendige bibliotheek, of het stadsmuseum.

Na een lange dag kwamen de Woerdenaren 's avonds laat weer thuis, vol inspiratie en onder de indruk van de hartelijke gastvrijheid.

 

Bron Gemeente Woerden

afbeeldingen gemeente website Steinhagen