Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kerstconcerten Carrilion

publicatiedatum: vr 14 december 2018

Stichting Carillon Woerden sluit het jaar af met een drietal kerstconcerten op het carillon van de Petrustoren. 16/12 concert met gitaar en zang 22/12 met zangeressen en cello (beiden ook te zien op groot beeldscherm vóór de Petrustoren) Daartussen 19/12 zal de Kerstcantate van Catharina van Rennes (1858 – 1948) te beluisteren zijn.

 

Bijzondere Kerst-Concerten


Ook dit jaar is het carillon bijna wekelijks bespeeld door drie vaste beiaardiers en zij zullen alle drie een kerstconcert verzorgen.

  1. Mathieu Polak zal het eerste concert spelen op zondagmiddag 16 december van 13.30 tot 14.30 uur. Dit wordt een bijzonder concert want hij zal daarbij ook samenspelen met zangeres Claudia Veltman en gitarist Joep van Buchem. Zij hebben een heel herkenbaar programma samengesteld met veel traditionele kerstmuziek, zowel klassiek als populair. Bijvoorbeeld "We wish you a merry  Christmas, O Tannenbaum, Stille Nacht, I'm dreaming of a white Christmas, Feliz navidad" en nog 15 populaire kerstnummers.Het concert zal boven in de toren gespeeld worden, maar het optreden op en bij het klavier zal goed te beluisteren en te bekijken zijn door geluidsversterking en een groot beeldscherm dat vóór de toren zal worden opgesteld.
  2. Op woensdag 19 december zal Dick Klomp tijdens de weekmarkt een gevarieerd kerstprogramma op het carillon spelen van 11.00 tot 12.00 uur. In dit concert is onder meer een  bewerking van de Kerstcantate van Catharina van Rennes (1858 – 1948) te beluisteren.
  3. Zaterdag 22 december sluit Henk Verhoef de reeks af tijdens de streekmarkt met een kerstconcert vanaf 13.30 tot 14.30 uur. Dit is ook weer een bijzonder concert met medewerking van de zangeressen Marijke van der Ouderaa, Annette de Haas en Ingrid Bregman. Samen vormen zij Trio LaDamai. Het trio is voor deze gelegenheid uitgebreid met cellist Jeroen van Dijk. Het programma voor dit concert zal later bekend gemaakt worden. Dit optreden zal eveneens te volgen zijn op het grote beeldscherm bij de ingang van de toren. 

 

Met deze concerten wil Stichting Carillon Woerden weer bijdragen aan de kerstsfeer in de binnenstad. Kijk en luister mee op het Kerkplein naar deze bijzondere kerstconcerten "op hoog niveau". 

 

De programma's van de kerstconcerten en meer informatie over de musici zijn te vinden op de website www.carillonwoerden.nl. Tijdens de concerten op 16 en 22 december zullen ook folders met het programma uitgedeeld worden.