Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Volle Bak" Winterconcert Excelsior

publicatiedatum: do 13 december 2018

Zaterdagmiddag vond in Kapel Weddesteijn in Woerden het Winter(Kerst)concert van fanfarekorps Excelsior met de solisten Peter Ravensberger en Marcel Fokker plaats. De opkomst was zo groot dat ook de galerij afgeladen vol was. Vooraf vreesde men nog voor de publieke opkomst om dat er met de PR wat fout was gegeaan. Maar die vrees was niet terecht, want de kapel zat bommetje vol.

 

Het orkest onder de vertrouwde leiding van Hans van Hees was uitermate goed op dreef en dat gold ook voor de twee zangsolisten. Peter Ravensberger en Marcel Fokker.

Met die twee heeft Excelsior goud in handen en zij zullen ook weer present zijn op 16 maart a.s. op de PROMS.

Daarvoor maakte de organisator van dit Winterconcert, Harrie Banken, die ook de touwtjes in handen heeft bij de PROMS reclame. Het orkest speelde On Broadway en dat nummer zal, zo verklapte Harrie, het Leitmotiv zijn bij de PROMS. De eerste kaarten gingen na afloop van dit concert vlot van de hand.

 

Sinterklaas & de Kerstman

Halverwege het concert trad Sinterklaas binnen. Hij sprak de zaal en het orkest toe en mocht tot veler verrassing een nummer dirigeren. Dat deed hij bekwaam, alsof hij nooit iets anders had gedaan.

 

 

Tijdens dat optreden kwam de Kerstman binnen en de warme handdruk tussen beiden symboliseerde als het ware dit Winterconcert, waarna Sinterklaas onder een toepasselijk liedje de zaal verliet en de Kerstman nog even bleef.

 

 

Stichting Kapel Weddestein zeer tevreden.

Stichtingsvoorzitter Aart Molenkamp vertolkte aan het slot van het middagconcert wat veel van de aanwezigen dachten namelijk dat het evenement zeer geslaagd was en dat hij al uitkeek naar het concert dat Excelsior in de zomer in zijn Kapel zal gaan geven.