Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kerstbomen voor goed doel

publicatiedatum: do 6 december 2018

Ook dit jaar verkoopt "de Ronde Tafel" weer kerstbomen voor het goede doel. De opbrengst van de verkochte bomen bomen gaat dit jaar naar; Vluchtelingen Steunpunt het Groene Hart en Freedom Through Education. De verkoop startte op 3 december met de overhandiging van de eerste boom aan twee Woerdenaren; Eyad en Matiwos door burgemeester Molkenboer.

 

Geven is het mooiste kerstcadeau en daarom ontvangen dit jaar twee Woerdenaren de eerste kerstboom van de burgemeester. Eyad en Matiwos wonen allebei sinds 2016 in Woerden. Eyad komt uit Syrië en Matiwos uit Eritrea. Bijgestaan door Stichting Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart werken zij hard om te integreren in de Nederlandse samenleving en zich helemaal thuis te voelen in het Woerdense.

 

Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart

Dit jaar draagt de Ronde Tafel ij aan de integratie door geld in te zamelen voor een project om statushouders te verbinden aan Woerden dat zal worden georganiseerd door Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart.

 

Freedom Through Education

In voorgaande jaren is ook al geld opgehaald voor Freedom Through Education, een stichting die scholen voor de lage sociale klasse in India bouwt. Veel kinderen zijn analfabeet, maar door te leren lezen en schrijven verbetert niet alleen hun toekomst maar ook die van hun kinderen. Educatie is ook iets dat doorgegeven wordt.Daarom wordt ook dit jaar geld ingezameld voor de bouw van een nieuwe school.

 

Boom Kopen?

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 8 december zijn de kerstbomen te koop in de tent op tegenover het winkelcentrum Snel en Polanen. De verkoop is geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur.

Wij zijn open van:

– donderdag 6 december van 09:00 tot 21:00 uur
– vrijdag 7 december van 9:00 tot 21:00 uur
– zaterdag 8 december van 9:00 tot 21:00 uur

Afhalen kan ook
De afhaallocatie Steinhagenseweg is op het parkeerterrein tegenover winkelcentrum Snel en Polanen in Woerden.