Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

IJsbaan feestelijke Opening

publicatiedatum: do 6 december 2018

De Rotary-IJsbaan op het Kerkplein gaat morgenvanavond (7/12)weer feestelijk van start. Rond 19.30 uur, nadat de kerstman de verlichting van de kerstboom op het Kerkplein heeft ontstoken, opent zangeres Gerlinde samen met entertainer Daan de ijsbaan. Ze doen dat als IJskoning en IJskoningin met het zingen van een hartverwarmende wintermedley. Daarna is er gratis schaatsen voor de kinderen.

 

De ijsbaan is sfeervol verlicht, er klinken kerstsongs en het hele Woerdense stadshart ademt tijdens de Woerdense Winter Fair (7 en 8 december) een gezellige wintersfeer.

 

IJsplezier voor kinderen
Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukte het de Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De baan (groter dan vorig jaar) is open tot zondag 6 januari. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. Kinderen van de Woerdense basisscholen komen er tijdens schooltijd gratis met hun klassen schaatsen.
Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.   (zie voor tijden vrij schaatsen HIER)

 

Maatschappelijke stage
Het schoolschaatsen wordt begeleid door jongeren van het Kalsbeek College locatie Bredius (derde jaar). Jongeren uit verschillende klassen van Kalsbeek en Minkema doen hun maatschappelijke stage op de ijsbaan.