Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

6e Kapelconcert: Winter/Kerst

publicatiedatum: di 4 december 2018

Het lijkt nog maar kort geleden dat Excelsior een spetterend Zomerconcert gaf in onze mooie kapel. 8 December is misschien ook nog een beetje vroeg voor een Winter/Kerstconcert, maar omdat Sinterklaas en Santa Claus inmiddels goed door één deur kunnen zien de organisatoren dit niet als een belemmering. Het is zelfs mogelijk dat beide kindervrienden tijdens dit concert van zich zullen laten horen.

 

6e Kapelconcert:  Winter/Kerst concert Zaterdag 8 december
Kapel Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50, naast de hoofdingang van Weddesteyn
Vrije (gratis) inloop van 14.00-16.00 uur Kapel is open vanaf 13.30 uur

Excelsior heeft weer voor ieder wat wils geprogrammeerd. Uiteraard zullen traditionele en populaire kerstnummers niet ontbreken. Het genre varieert verder van uitdagende marsmuziek (zoals het Margam Abbey) tot bekroonde filmmuziek (Hymne to the Fallen) en verrassende Promsmuziek. Onder de laatste noemer vallen Rule Britannia, veelvuldig in de Royal Albert Hall uitgevoerd tijdens de BBC Night of the Proms, maar ook enkele try-outs voor Excelsior's eigen Proms -concert op 16 maart 2019.

 

De Woerdense solisten Marcel Fokker en Peter Ravensberg, beide onderdeel van de line-up voor dit Promsconcert, verzorgen de zang op 8 december. Ook het zingende deel van het publiek zal aan haar trekken komen.
De stukken worden zoals gebruikelijk op luchtige wijze bij het publiek geïntroduceerd en voor de mee te zingen nummers wordt de tekst op een groot scherm geprojecteerd.

 

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 8 december tussen 2 en 4 uur gewoon eens even binnen te lopen en korter of langer van de muziek en de sfeer te komen  genieten.  We rekenen weer op een grote toeloop van de bewoners uit het Staatsliedenkwartier, Weddesteyn, Hofplein en Vossenborgh. Er zijn ongeveer 150 zit- en rolstoelplaatsen.

 

De toegang is gratis maar Stichting Kapel Weddesteyn en Excelsior stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten van harte op prijs. Koffie, thee en frisdrank is verkrijgbaar vooraf, in de pauze en na afloop.


We heten u, mede namens dirigent Hans van Hees en de muzikanten van Excelsior van harte welkom.
Bestuur Kapel Weddesteyn