Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vrijwilligers planten duizenden bloembollen.

publicatiedatum: wo 5 december 2018

Een groep dorpsbewoners plantte donderdag 22 november maar liefst 4.000 bloembollen in het Burgemeester Breenplantsoen. De gemeente betaalt de bollen en zorgt voor tuingereedschap. ‘Samen maken we Kamerik op deze manier nóg mooier, de bewoners gaan een kleurrijke lente tegemoet.’

 

 Vorig jaar voorzag de gemeente het stationsgebied in Woerden al van bloembollen, nu waren drie locaties in Kamerik aan de beurt.

Samen met de groencommissie van het Dorpsplatform zijn de locaties besproken en bloemsoorten vastgesteld. De vrijwilligersgroep die het onderhoud van het Burgemeester Breenplantsoen verzorgt, trommelde enthousiaste vrijwilligers op om hun buurtpark vandaag van duizenden bollen te voorzien.

De gemeente ondersteunt deze mooie actie en draagt de kosten voor de bloembollen en zorg voor de emmers, spaden en handschoenen.


Drie locaties opgefleurd        

Het plantsoen is niet de enige plek die komend voorjaar wordt opgefleurd door een kleurig palet aan bloemen, maar vormt de feestelijke start van de bollenplantactie.

De gemeente neemt  nog twee andere locaties machinaal voor zijn rekening.

  1. Het gazon bij de dorpsentree langs de kruising Lindenlaan - Spruitweg verandert daardoor komende lente in een vrolijke bloemenweide.
  2. De vijver even verderop aan de Lindenlaan wordt nog mooier door het aanplanten van inheemse bolgewassen en stinzenplanten.