Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Internationale high tea

publicatiedatum: za 24 november 2018

De veertien jonge baktalenten, die dóórgaan voor de finale van Heel jong Woerden bakt, leefden zich vanmiddag uit in hun eerste workshop. Jurylid Roos van ‘Bij Roos op de Thee’ zette de jongeren in de eerste van vijf workshops aan het werk met het maken van een high tea. Roos, bekend van haar kook- en baklessen voor kinderen, workshops en kinderfeestjes, had een leuke bakopdracht bedacht.

 

Met z’n allen maakten de baktalenten een high tea, en die werd natuurlijk ook met smaak opgepeuzeld.

Samenwerken en van elkaar leren 

 

Internationale high tea

De deelnemers met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond hulden zich voor deze eerste workshop in hun gloednieuwe Heel jong Woerden bakt-schort en gingen aan de slag. Leren samenwerken is een van de doelen die de organisatoren (Buurtwerk Woerden, Wij zijn Woerden jong en Rotaryclub Woerden Oude Rijn) met hun bakwedstrijd beogen. In telkens wisselende teams van twee (met een ‘oude’ Woerdenaar en een ‘nieuwe’) leerden ze van Roos hoe je de onderdelen van een smakelijke high tea maakt.

 

Nog Meer

In januari en februari gaan de jonge baktalenten naar nog vier workshops. Die worden gegeven door de juryleden bij de Woerdense bakkers Versluis en Karit, bij restaurant Viviamo en in de keukens van het Kalsbeek.  Daarmee worden de veertien jongeren klaargestoomd voor de grote finale op zaterdag 16 maart in het Kalsbeek College locatie Bredius.

 

Filmpjes en social media
Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen. De jongeren leren tijdens de workshops van elkaar en elkaars gewoonten en kunnen hun baktalent verder ontwikkelen. 
Er zijn door Olivier Cleijpool leuke filmpjes gemaakt van onder meer de juryleden én de jurering tijdens de voorronde van Heel jong Woerden bakt. Die filmpjes staan op Instagram, Youtube en op Facebook. Ook op de website www.heeljongwoerdenbakt.nl zijn filmpjes en actuele informatie te vinden. 


Bij de foto’s:
- Veertien baktalenten met hun nieuwe eigen schort tijdens de eerste workshop (foto Irma van Dam)
- Bij een high tea gaat het om de details  (foto Irma van Dam)