Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Buitenbanjers bouwen vogelkijkscherm

publicatiedatum: ma 3 december 2018

In het natuurontwikkeling gebiedje tussen het Stiltegebied en de grote appelboomgaard hebben leden van de IVN jeugdnatuurgroep de Buitenbanjers plus (12 tot 16 jaar) een vogelkijkscherm gebouwd. Het scherm staat op het uiteinde van een landtong waar je uitkijkt over een brede watergang richting het stiltegebied.

 

Het is vooral bedoeld om verschillende soorten vogels te bewonderen achter het scherm. Op de overhangende takken wordt regelmatig de ijsvogel gezien die in het Landgoed Bredius naar visjes komt zoeken. ‘We gaan de bosschages aan de overkant van de sloot in het afgesloten deel open snoeien en zorgen voor wat extra overhangende takken. Met een beetje geluk gaat de ijsvogel op de overhangende takken dan als uitkijkpunt gebruiken en is hij nog veel beter te zien achter het scherm’, zegt André van Kleinwee, de coördinator van de Buitenbanjers plusgroep.

 

Het scherm staat bijna onzichtbaar tussen opgeschoten wilgen. Net als het stiltegebied is het natuurgebiedje alleen bij excursies toegankelijk voor het publiek. Vanaf het voorjaar zal het IVN de mogelijkheid bieden om af en toe een kijkje te nemen bij het scherm.

 

De excursies worden bekend gemaakt via de websites en de facebookpagina’s van Stichting Landgoed Bredius en IVN Woerden.