Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Weer IJsbaan op Kerkplein

publicatiedatum: vr 23 november 2018

In december kan er weer geschaatst worden in het Woerdense stadshart. Voor het negende jaar ligt er straks op het Kerkplein weer een mooie (en grotere!) ijsbaan. Dank zij een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukt het de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. Hij gaat open op vrijdagavond 7 december en sluit op zondag 6 januari.

 

Doel van de Woerdense Rotaryclubs (de organisatoren van het totale evenement) is met name de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud

 

Curlingcompetitie al vol

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is traditioneel het sprookjesachtige winterdecor van de ijsbaan. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit een tent op het Kerkplein tegenover Breuren plaats.
Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, zoals de populaire curlingwedstrijden. Die worden ook dit jaar weer georganiseerd door de JCI Het Groene Hart. De curlingcompetitie, altijd een groot succes, was dit jaar binnen tien uur helemaal volgeboekt. Maar er kan nog vrij gecurled worden.
   
Vrijwilligers gevraagd
Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee.
De ijsbaan is nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers, die overdag op en rond de ijsbaan willen helpen en ook de schaatsuitgifte voor hun rekening nemen. Voor meer informatie kan een mailtje gestuurd worden naar info@ijsbaanwoerden.nl.

 

Nieuwe Site
Deze week gaat de vernieuwde site van www.ijsbaanwoerden.nl live! De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op deze website,  via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).