Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wijzigingen Politiek Café

publicatiedatum: zo 18 november 2018

De koning is dood, lang leve de koning. Zoiets is ook aan de orde met ons politiek café. Een wisseling van de wacht. Aan de formule wordt niet getornd, maar de organisatie - zeg, de voorbereiding - wordt wat anders. Dat betekent vooral meer flexibiliteit achter de schermen maar daarmee wordt ook beoogd om op termijn met een grotere ‘poule’ aan presentatoren te kunnen gaan werken.

 

De belangrijkste reden is dat de organisatoren inmiddels dikke zeventigers zijn en de ingezette verjonging van de afgelopen tijd verder moet worden bestendigd en uitgebouwd. Kortom, Kees de Kruif en Nico Ramaer bouwen af en beëindigen hun ‘politiek café-loopbaan’ aan het eind van dit ‘caféseizoen’ rond mei of juni 2019.

 

Vorige Café

Kijken we nu even terug naar het café van 29 september jl. dan kunnen we stellen dat het een goed café was. “Woerden gasvrij” was ronduit boeiend, “Dorpshuizen” meer informatief en niet in de laatste plaats door de bijdragen van burgemeester Victor Molkenboer en Corinna Mitrovitch (die op het laatste moment de wegens een uitvaart afwezige Karla Peijs verving). Wilt u alles nog even letterlijk terugkijken? Klik dan de samenvattingen aan bij Terugblik.

 

Komende Café
Voor het café van zaterdag 15 december a.s. hebben twee uiterst boeiende onderwerpen op de rol. “Groen en Groenbeleid in Woerden” en “De Begroting”.
De begroting moest nog even indalen op ’t stadhuis maar de ambtelijke en politieke zegjes zijn daarover wel gedaan medio december. Dat betekent niet dat het laatste woord daarover is gezegd. Om nog maar te zwijgen van het groenbeleid. Lees hieronder bij Programma 15 december 2018 even verder over wat daarbij zoal komt kijken. Het onderwerp begroting klinkt veel saaier dan het is, sterker nog het kan zelfs behoorlijk spannend worden. Deze keer geen Schot voor de Boeg, wel twee korte introducties - één per onderwerp - die de betreffende items van een duidelijke dan wel humoristische stellingname vooraf voorzien.
Kom van 12:00 u – 13:30 u naar ‘t Bierhuys, Van Oudheusdenstraat 3A in Woerden en maak het allemaal mee. De toegang is gratis! U bent van harte uitgenodigd. Graag tot ziens op zaterdag 15 december 2018.

Het RPL-RuitenTroef team.