Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De kievit zoekt (óók jonge) vrijwilligers

publicatiedatum: ma 12 november 2018

Stichting De Kievit beheert nu al meer dan 25 jaar, ongesubsidieerd, een mooi stukje natuur aan de Zuidwest zijde van Harmelen. Pal naast de Hollandse Kade werkt een enthousiaste groep vrijwilligers wekelijks aan het in stand houden van dit stukje (natuurlijk/cultureel) erfgoed en aan educatie voor de jeugd. Om dit vol te houden hebben we dringend hulp nodig.

 

Eén van de belangrijkste peilers van de stichting is het bieden van Natuur- en Milieu-Educatie (NME) aan alle basisschoolleerlingen in Harmelen en omstreken op dit terrein.

 

Voor alle groepen worden gratis excursies aangeboden. Dit loopt van het Kabouterpad en Gijs de Gaai voor de allerkleinsten, via Stip (Lieveheersbeestjes), Lente- en Herfst-excursies, Herrekijken en Slootjessafari tot Vogelexcursies voor groep 8.

Deze excursies worden begeleid door een gevarieerde groep vrijwilligers, waarvan sommigen al ruim 20 jaar actief zijn. Als gevolg van natuurlijk verloop is deze groep voor komend seizoen dringend op zoek naar versterking.

 

Wij zoeken

Wat wij zoeken, zijn mensen die een paar ochtenden (veelal woensdag en/of vrijdag) in voor- en najaar wat tijd over hebben. Samen met ons kun je dan deze schoolklassen op een leuke en speelse manier in aanraking brengen met allerlei aspecten van de natuur en het milieu. Interesse in de materie en de zin om met een klein groepje kinderen het terrein te verkennen is belangrijk. Alle excursies werken volgens een duidelijk draaiboek, dat echter voldoende ruimte laat om je eigen draai aan  iedere excursie te kunnen geven.

 

Aan het begin van ieder excursieseizoen stellen we samen een planning op van de excursie-ochtenden, op basis van de door de scholen aangevraagde excursies en onze eigen beschikbaarheid. Het is voor iedereen anders; sommigen doen meer dan 10 ochtenden in een seizoen, terwijl anderen maar 5 of 6 ochtenden tijd kunnen of willen vrijmaken.

 

 

Het excursieseizoen

Dat loopt van begin maart tot half juni, en dan weer van september tot begin november.

De excursie-ochtenden lopen doorgaans van 09.00 tot 12.00, waarin we twee klassen plannen.

 

Meer info: Gerrit van der Vliet, NME-coördinator van De Kievit

tel. 0348 443876

mail: agvandervliet@casema.nl