Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Maarten van der Klis l geinterviewd door Maarten Tuit r (foto Karin Peperkamp)

Jury Heel jong Woerden bakt compleet

publicatiedatum: ma 5 november 2018

De jury voor het project Heel jong Woerden bakt is compleet. Heel jong Woerden bakt is een laagdrempelige bakwedstrijd, bedoeld om jonge Woerdenaren van allerlei nationaliteiten en achtergronden al bakkend met elkaar in contact te brengen. Vijf Woerdense vakmensen hebben zich intussen aan Heel jong Woerden bakt verbonden. Inschrijven voor deze vrolijke bakwedstrijd kan nog steeds!

 

Uit Woerden én Syrië
De jury van Heel jong Woerden bakt bestaat uit een mooie mix van jong en oud. De juryleden zijn afkomstig uit Woerden en omgeving, maar ook uit Syrië. Bakker Hennie Versluis (‘Goed dat dit project met ambachtelijk handwerk jongeren helpt te integreren’) woont hier al 85 jaar. Mohamed Ahmed van Karit Patisserie (‘Bakwedstrijd vooral een mooie ervaring voor mensen die hier nieuw zijn!’) is Syriër van geboorte.

Roos Gussinklo van Bij Roos op de thee (‘Ik wil graag de passie voor koken en bakken aan jongeren doorgeven’) is het derde jurylid. Co van Eck (‘Mooi dat Woerdense en multiculti-jongeren samen kennis kunnen maken met het vak’) staat al 12 jaar als docent Bakkerij op het Woerdense Kalsbeek College. Arthur van Dijk, chef-kok van restaurant Viviamo, (‘Leuk om met jongeren te werken!’) is het vijfde jurylid. Als juryvoorzitter en ere-jurylid is Maarten van der Klis gestrikt, bekend van zijn deelname aan Heel Holland bakt.

 

 

Meedoen is makkelijk
De juryleden zijn het over één ding nu al eens: iedereen kan meedoen aan Heel jong Woerden bakt. Wie met de bakwedstrijd meedoet, moet dat vooral doen omdat het leuk is. Ingewikkelde recepten of supermoeilijke taarten maken: dat is niet nodig. De eenvoud van een paar ingrediënten of een verrassende combinatie zorgt meestal al voor een mooi baksel.


Er zijn al heel wat inschrijvingen, maar er is nog steeds plek! Meedoen begint simpelweg met inschrijven op de site www.heeljongwoerdenbakt.nl. Dat kan tot en met 6 november. De baksels voor de voorronde moeten worden ingeleverd op maandag 12 november. De finale is volgend jaar, en daar zijn vette prijzen te winnen zoals een waardebon van 250 euro. Ook nemen de finalisten deel aan leuke en leerzame workshops bij de vijf juryleden in hun eigen bedrijven.
  
Filmpjes op Facebook
Om in de stemming te komen staan op Facebook (‘Heel jong Woerden bakt’) zes leuke filmpjes. Daarin interviewt de bekende Woerdense presentator Maarten Tuit de juryleden over deze bakwedstrijd. De filmpjes zijn gemaakt door de jonge filmer Olivier Cleijpool uit Linschoten. Net als de vele sponsoren van Heel jong Woerden bakt, werkt hij belangeloos mee aan dit project. De bakwedstrijd heeft tot doel jongeren van verschillende nationaliteiten met elkaar te laten kennismaken, plezier te hebben en elkaars cultuur te leren kennen. 


Heel jong Woerden bakt is te vinden op alle social media. Verder liggen overal folders en flyers, in het Nederlands en in het Arabisch. Meer informatie is ook te vinden op de website www.heeljongwoerdenbakt.nl.