Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuw Linschotenkwartet

publicatiedatum: vr 19 oktober 2018

Sinds vorige week is er een Linschoten Kwartet te koop ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Protestantse Gemeente Linschoten. Het initiatief van de jubileumcommissie werd uitgewerkt door Evert de Jong en Ria Kamphof.

 

In 1978 werd door de bouwcommissie van dezelfde kerkelijke gemeente ook al een Linschoten Kwartet verkocht, maar toen ten bate van het te bouwen Kruispunt. Het kwartetspel van 6,50 gulden was voor velen een gadget. Het unieke hebbedingetje vonden veel kopers te mooi om te gebruiken en het werd zuinig bewaard in kast of la.

 

Het nieuwe spel laat het 'complete dorp' zien. ''Hoewel dat met maar negen series van vier foto's een onmogelijke opgave is", verzucht De Jong. "Er zijn bijvoorbeeld al duidelijk meer dan acht winkels of verenigingen. Ongetwijfeld zal er ook teleurstelling zijn als iets niet in het kwartet is opgenomen. Weet dat er moeilijke keuzes gemaakt zijn. De commissie is blij met de bijdragen van plaatselijke ondernemers waardoor dit spel kon worden gerealiseerd."


Voor het noodzakelijke beeldmateriaal verleende hobbyfotografe Ria Kamphof-Eikelenboom haar medewerking. De Linschotense verwierf landelijke bekendheid met haar foto's bij het weerbericht in het NOS-journaal. Vooral weerman Gerrit Hiemstra laat dikwijls de door haar vastgelegde zonsop- en ondergangen zien. Al ruim tweehonderd keer verscheen een foto van Kamphof op televisie. Tevens was zij de maker van de prachtige weerfoto's voor de Jaarkalender van 2017. De foto's zijn door haar gemaakt met een simpel cameraatje of iPhone. Het beeldmateriaal voor dit kwartetspel was voor haar een nieuwe uitdaging. Volgens De Jong ging zij daarbij heel perfectionistisch te werk.

 

De afbeeldingen op het nieuwe kwartetspel zijn allemaal gemaakt in jubileumjaar 2018 van de Protestantse Gemeente Linschoten. De kleurenseries bestaan uit Eten en drinken, Kerken, Monumenten, Muziek, Sport, Water, Wegen ,Winkels en Meer winkels. Ze tonen gezamenlijk hoe bruisend Linschoten is.


De 9 kwartetten laten veel kanten van Linschoten zien: monumenten, wegen, kerken, eten en drinken, winkels, meer winkels, sport, muziek en water.
Het Linschoten Kwartet is verkrijgbaar bij Wereldwinkel Linschoten en bij JAA, Wonen en Meer en kost € 10,-.

 

Bron: zenderstreeknieuws