Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Yoga Nidra in Inloophuis

publicatiedatum: wo 17 oktober 2018

Op donderdag 25 oktober verzorgt Nathalie van Roon een kennismaking met Yoga Nidra in Inloophuis ‘Leven met kanker.’ Ze besloot na jaren op kantoor, de opleiding tot yogadocent te volgen. Met haar zorgachtergrond wil ze yoga toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht leeftijd of eventuele geestelijke of lichamelijke beperkingen en/of ongemakken.

 

Yoga Nidra de zogenaamde ‘Yogi slaap’, is een staat van bewuste diepe slaap, een ontspanningsoefening waar je alleen maar hoeft te liggen en haar stem te volgen. Een half uur yoga Nidra kan voelen als drie uur slaap of een kwartier voelt aan alsof je een ‘powernap’ gedaan hebt, ideaal bijvoorbeeld om halverwege de dag te doen om weer vol energie aan het tweede deel van de dag te beginnen. Tijdens een Yoga Nidra sessie begeleid ze de mensen met een combinatie van de rotatie van bewustzijn door het lichaam (soort bodyscan), ademwerk en visualisaties.

 

Yoga Nidra kan onder andere helpen bij slaapproblemen, stress, migraine, chronische pijnklachten, depressies en angststoornissen, vermoeidheid of PTSS.

 

Aangezien er een beperkt aantal plaatsen is, dient u zich voor deze workshop aan te melden per telefoon (06-14004496), per email (info@inloophuislevenmetkanker.nl ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).