Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

4 x Vrije Poëzie Schrijven

publicatiedatum: vr 12 oktober 2018

Vierdelige workshop door Petra Bakker. Op de woensdagen 17 en 31 oktober, 14 en 21 november vindt van 10.00 tot 12.00 uur in Inloophuis ‘Leven met kanker’ een vierdelige workshop plaats onder bezielende leiding van de Woerdense dichteres Petra bakker. Zij laat de deelnemers kennismaken met poëzie. “Wat is het voor jou, wat als je het leest, wat als je het schrijft, waar houd je van?”

 

Ze nodigt de deelnemers op verschillende manieren uit om poëzie te schrijven, dit voor te lezen en te delen met anderen. “Voor sommigen is dat een hele stap, dapper.” Petra laat de deelnemers op een leuke manier feedback ontvangen op wat is geschreven. “Alleen opbouwend commentaar, het is het gedicht van de schrijver en dat blijft het.”

 

De in Amsterdam geboren Petra Bakker is getogen in Woerden en voorzitter van de DichtersGroep Woerden. Ze bracht twee bundels uit. ‘Zoenen?’ is een coproductie met Willem Jacobs. ‘Sporen van jouw vingertoppen’ is een ‘Dichtdoos’ met CD waarop Herwin Brillemans de voorgedragen gedichten muzikaal begeleidt, speciaal hiervoor gecomponeerd. Petra combineert en zoekt de verbinding met andere kunstvormen zoals muziek en beeldende kunst en vindt haar inspiratie soms ook in doodgewone, schijnbaar alledaagse dingen, of onnavolgbare dingen uit de wereld om haar heen.

 

Petra gebruikt taal vaak om dingen begrijpelijk te maken voor zichzelf. “De gedachte dat iemand door poëzie te schrijven iets kan uitdrukken dat anders ongezegd, onzichtbaar of onleesbaar blijft, maakt mij heel blij. Dat is kunst met een grote K. En kunst heeft een helende aard.” Ze zou het helemaal mooi vinden als er uit deze driedelige workshop een bescheiden, maar daarom niet minder fantastische mini-bundel tot stand kan komen.

 

Dichten is een groeiproces en bestaat daarom uit vier bijeenkomsten. Aanmelden kan per telefoon: 0348-447643 / 06-14004496, per email: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het Inloophuis: openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl.