Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Maand van de Mantelmeeuw-vrijwilliger

publicatiedatum: ma 1 oktober 2018

De Mantelmeeuw geeft in oktober extra aandacht aan de werving van nieuwe vrijwilligers. Die zijn hard nodig om alle terminale zorgvragers goed te kunnen ondersteunen. Met de huidige ontwikkelingen in de zorg blijven mensen langer in hun eigen huis. De verwachting is dat er ook bij terminale mensen thuis steeds vaker inzet nodig is van een deskundige Mantelmeeuw-vrijwilliger

 

Vooruitlopend op de Maand van de Mantelmeeuw-vrijwilliger (oktober) gingen 65 vrijwilligers van hospice/thuiszorgorganisatie De Mantelmeeuw half september alvast op stap.

 

In acht fluisterboten verkenden ze de Nieuwkoopse Plassen, met een gezellige picknicklunch onderweg.

 

Een gulle gift van de familie van een bewoner zorgde dat het jaarlijkse vrijwilligersuitje weer een feestje werd.

 

 

Vrijwilligers hard nodig
Vrijwilligers starten bij De Mantelmeeuw met een uitgebreide training en worden ook tijdens hun ‘loopbaan’ in de terminale zorg op verschillende manieren goed gecoacht.

 

Belangrijk in palliatieve zorg
In de Maand van de Vrijwilliger valt op 13 oktober ook de Internationale dag van de Palliatieve zorg.  Op deze dag is er internationaal extra aandacht voor mensen die nog maar kort te leven hebben.  Voorzieningen als De Mantelmeeuw hebben een belangrijke rol in de palliatieve zorg.
Wie belangstelling heeft om ook aan boord te komen bij de Mantelmeeuw kan een mailtje sturen (info@demantelmeeuw.nl) of bellen met 0348-423784.

Bij de foto: Mantelmeeuw-vrijwilligers bedankt met fluisterboottripje (eigen foto )