Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Oogstfeest, Bredius

publicatiedatum: vr 28 september 2018

Zondagmiddag 30 september is het Oogstfeest. Tussen 13 en 17 uur bent u van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren bij NME-Centrum InBredius. Van 13 tot 17 uur zijn er doorlopend verschillende activiteiten, voor jong en oud. Ook zijn er kramen waar van alles te koop is, o.a "Brediussap", er worden poffertjes gebakken, de imker is er enz, enz,.

 

Aktiviteiten
- Verkoop van onbespoten fruit uit de Brediusboomgaarden (neem een eigen tas mee);
- Versgeperst appel-perensap van de mobiele fruitpers;
-  Een gezellig terras met o.a. versgebakken appeltaarten van eigen oogst, muffins van Abrona Brediushof en kruidenthee uit eigen tuin.
- Verkoop van  zaden en stekjes voor een bij- en vlindervriendelijke tuin;
- Mini-workshop fotografie;
- ‘Wat heb ik gefotografeerd?’ bij KNNV;
- Verkoop van (tweedehands) natuurboeken;
- Imker;
- Trap-je-sapje op de Moes- en pluktuin;
- (in)Spannende activiteit op het Speelveld;
- Stel uw vragen over landgoed Bredius en de herbouw van hofstede Batestein;
- Verkoop van flessen Brediussap (OP=OP);
- Kinderactiviteiten, o.a. appeltjes poffen, natuurkunstwerk, Trap-je-sapje, (in)spannende activiteit;
Wanneer: 30 september 13 tot 17 uur.
Waar: NME-Centrum InBredius op landgoed Bredius

Prijs:

toegang tot het feest is gratis. Voor verschillende activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd (o.a. consumptie/activiteitenbonnen € 1,50, 4 voor €5,-). Bij NME-Centrum InBredius kunt u tijdens het Oogstfeest contant of met PIN betalen. Fruit kunt u alleen contant afrekenen.
Wie: NME-Centrum InBredius werkt voor het Oogstfeest samen met Stichting Landgoed Bredius, IVN Woerden en KNNV Stichts-Hollandse Polderland.

 

Bijzondere activiteiten
Fotografeer je ook graag vogels, vlinders, planten en insecten, maar wil je nu wel eens weten wat je gefotografeerd hebt? Neem dan je foto(toestel) mee naar de kraam van de KNNV en zoek samen uit wat er op je foto staat. Lukt het je nooit om een mooie foto te maken? Neem dan je fototoestel mee! De Brediusfotografen laten je graag zien hoe je een goede foto maakt. En wil je je kennis van flora en fauna verder vergroten? Neem dan een kijkje op de tweedehands boekenmarkt.
Heb je energie teveel? Kom dan naar het speelveld en doe met de (in)spannende activiteit. Je energie kun je ook kwijt op de speciale ‘smoothiefiets’ op de Moest- en pluktuin. Als beloning mag je natuurlijk wat proeven. Als er nog bloemen zijn, pluk je hier ook een mooi boeket. En natuurlijk kun je ook weer onbespoten Brediusfruit en flessen sap kopen, even uitrusten op het terras met versgebakken appeltaart, een glaasje versgeperst sap drinken, stekjes kopen voor een bij- en vlindervriendelijke tuin en krijg je informatie over het landgoed en de herbouw van hofstede Batestein.

Meer informatie is te vinden op www.inbredius.nl

 

Vrijwilligers
Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of info@inbredius.nl

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend (gratis toegang).
Adres: Kievitstraat 42 (in het park), 3443 BG Woerden
Website: www.inbredius.nl
E-mail: info@inbredius.nl
Twitter: @InBredius