Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Toneelklas voor groep 6/7/8

publicatiedatum: vr 21 september 2018

In deze cursus die start op vrijdag 28 september en op donderdag 4 oktober staan niet alleen de basisbeginselen van elementair toneelspel en improvisatie centraal, maar gaan de kinderen ook daadwerkelijk beginnen met zelf theater maken. Veel aandacht voor samenspel, samen plezier maken en zelf je eigen creatieve ideeën ontwikkelen.

 

Ook het kijken naar anderen en het geven van goede feedback daarop komt iedere les aan bod.
De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders en andere belangstellenden in het Theater op zaterdag 8 juni 2019.

 

Kinderen maken als ze toneelspelen gebruik van hun eigen fantasie en voorstellingsvermogen. De handelingen, tekst, fysiek en emoties die hieruit voortkomen, leren ze zelfstandig, in de vorm van scènes, aan een publiek te presenteren. Op deze manier maken zij uitgebreid kennis met het spelen van een personage en het doen alsof.

 

Er wordt in deze cursus gewerkt met concentratie- en opwarmingsoefeningen, vaardigheidsspelen, improvisaties en korte scènes. Omdat er naar een grotendeels zelf bedachte en ontworpen presentatie wordt toegewerkt, wordt er ook aandacht besteed aan reproductie, verstaanbaarheid, podiumbewustzijn, ruimtegebruik en energie.

 

Kortom: een leuke en leerzame cursus voor enthousiaste toneelspelers!
De cursus wordt op twee verschillende lesdagen aangeboden: op donderdag van 16.45 – 17.45 uur onder leiding van toneeldocente Sanne Dorrepaal en op vrijdag van 17.00 – 18.00 uur onder leiding van toneeldocent Jimmy Plooij.