Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Excursie naar Fort Wierickerschans

publicatiedatum: za 22 september 2018

Aansluitend op de lezing van Luc Panhuysen over het Rampjaar 1672 (op 15 oktober, zie de agenda) organiseert de SHHV op 20 oktober (14.00 uur) een excursie naar het Fort Wierickerschans (halverwege tussen Woerden en Bodegraven). Het fort is in 1673 gebouwd in opdracht van stadhouder Willem III en maakt deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie. (vervoer op eigen gelegenheid)

 

De geschiedenis over het ontstaan, het gebruik en de latere functies komt uitgebreid aan bod in een rondleiding van circa 1,5 uur. Daarna hebben deelnemers gelegenheid om het fort verder zelf te verkennen.

 

 

Praktische informatie

    Datum: 20 oktober. De ontvangst is om 14.00 uur, met koffie/thee en appelplaatgebak.
    Locatie:  Zuidzijde 132,2411 RX Bodegraven
    De kosten van het gehele arrangement bedragen € 15,– per persoon en dit bedrag kan ter plaatse worden voldaan (geen pinbetalingen).

    In verband met het plannen van de logistiek en de verzorgde rondleiding is aanmelding verplicht. Dit kan bij Marianna Kersten, per e-mail kersten33@kpnplanet.nl of per telefoon op 0348 415 528.

 

Let op: het vervoer naar en van het fort is op eigen gelegenheid (bijvoorbeeld per fiets vanaf station Woerden of station Bodegraven). Mocht dit problematisch zijn dan kunt u dit bij de aanmelding opgeven. We proberen dan een oplossing te vinden.