Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

6e "Druk met Kunst"

publicatiedatum: ma 17 september 2018

Voor de zesde achtereenvolgende keer laat de Kuvo groep 6 van het basisonderwijs kennismaken met de geschiedenis van de drukkunst. Tijdens een combi-bezoek aan het Stadsmuseum en de, voor de gelegenheid als drukwerkplaats ingerichte, Theaterzolder van Het Klooster kunnen de kinderen dan weer even ervaren wat er allemaal aan het toetsenbord van de computer vooraf is gegaan.

 

In het Stadsmuseum bekijken de leerlingen dit schooljaar geschilderde én gedrukte kunst van de Woerdense kunstenaar Leo Gestel, bij de expositie ‘Gestel en Gestel, schilders en drukkers’.


In de door KUVO ingerichte drukwerkplaats gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag met eenvoudige druktechnieken, om zo zelf te ervaren hoe het drukproces in zijn werk gaat.

 

Als laatste onderdeel van dit project gaan leerlingen in de klas de opgedane kennis toepassen: 

 

Hiervoor krijgt de school van KUVO, naast de voorbereidende lessuggesties, een uitgebreide materiaalkist voor het maken van een linoleumsnede.

 

Het project loopt van 17 september tot 15 oktober 2018. Het is een initiatief van KUVO en wordt mede mogelijk gemaakt door Het Stadsmuseum Woerden.