Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Expositie Tjerk Kiesel en Lida Baars.

publicatiedatum: vr 14 september 2018

Tot en met 6 oktober in het Atrium van het St. Antonius Ziekenhuis aan de Polanerbaan in Woerden een expositie van natuurfotograaf Tjerk Kiesel gemaakt in Alaska en van schilderes Lida Baars. De foto;s van Tjerk geven een beeld van de (ruige) natuur. Van Lida zijn een aantal werken te zien van beschilderd porselein of aardewerk.

 

Natuurfoto's

Sinds 1982 werkt Tjerk Kiesel als medisch fotograaf in het St. Antonius Ziekenhuis.
In zijn vrije tijd reist Tjerk graag samen met zijn vrouw af naar de bossen van Canada en de VS. Hier fotografeert hij landschappen, maar vooral wildlife. Met name het leven van de beren in deze bossen vindt Tjerk intrigerend. Door de grote populatie beren in de parken van Katmai en Lake Clark kunnen de dieren hier niet echt solitair leven en hebben ze door de generaties heen geleerd elkaar in hun ruimte te tolereren en te accepteren.

Hierdoor kan Tjerk de beren vaak op enkele meters afstand volgen en in hun eigen omgeving portretteren. Door deze foto’s op een ruw canvas te drukken en in grover lijstwerk te plaatsen, komen de portretten optimaal tot hun recht. Deze expositie toont u de adembenemende wereld van Alaska.

 

 

 

Porseleinschilderen

Kunstenares Lida Baars-Spanenburg kwam in 1997 in aanraking met porseleinschilderen. Bij deze arbeidsintensieve kunstvorm wordt gebruik gemaakt van geglazuurd porselein of aardewerk, ofwel de opglazuur scildertechniek. Het porselein wordt  (meerdere malen) in een keramiekoven op ongeveer 800 graden gebrand. Tijdens de expositie is een aantal porseleinwerken van Lida Baars te zien..