Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuwe dirigent De Vriendschap

publicatiedatum: di 18 september 2018

Jan van Dam, muzikant in de regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, wordt de nieuwe dirigent van harmonie De Vriendschap. Hij volgt Bart van Goorbergh op die al in mei zijn afscheid aankondigde. Jan van Dam is 38 jaar, militair, en geboren en getogen in Sneek. Hij is beroepsmuzikant en speelt bij de regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers'.

 

Zoals vele muzikanten begon hij zijn muzikale carrière bij de plaatselijke fanfare, in dit geval fanfare 'De Harmonie' in Sneek. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium met als hoofdvak Euphonium (tenortuba).

In 2011 verliet hij, na 23 jaar lidmaatschap deze fanfare als lid, om professioneel musicus en dirigent te worden.

Bij de "Grenadiers en Jagers" is hij actief sinds 2005 deze fanfare maakt onderdeel uit van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, maar opereert als zelfstandig orkest.

Hoewel de naamgeving anders doet vermoeden is deze fanfare een koperensemble met slagwerk.

 

In 2013 mocht Jan de inhuldiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima muzikaal opluisteren, want op de muziek de ‘Grenadiersmars’ liepen zij van het paleis naar de kerk voor de inhuldiging.

 

Van Dam heeft het harmonieorkest van De Vriendschap onder zijn hoede genomen en is al begonnen met de repetities die voor het najaar op het programma staan.