Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zomers Uitje: Trappen & Happen

publicatiedatum: di 7 augustus 2018

Hét perfecte uitje voor zonnige dagen! Beleef kaas in het Kaaspakhuis in Woerden, fiets door het prachtige groen in de omgeving van Woerden en geniet van een heerlijke lunch bij de Kloosterhoeve in Harmelen. Tijdens een rondleiding in het Kaaspakhuis aan de Emmakade leer je alles over het moderne kaasmaken. Het is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt.

 

 Daarna ontvang je een routebeschrijving en maak je een prachtige fietstocht van ongeveer 4 uur.

 

Je fietst door Woerden, Kamerik, Harmelen, Montfoort en Oudewater. In Harmelen maak je een stop voor een lunch bij de Kloosterhoeve. Een compleet dagje uit dus! Dagelijks t/m 31 december 2018.

Boeken arrangement ad; € 18,50 bij VVV Woerden aan de Emmakade!

 

Groene Hart

Woerden maakt deel uit van "Het Groene Hart" het is een nationaal landschap en de diverse gebieden hebben hun eigen karakter en uitstraling. Ieder gebied is uniek qua ligging, landschap en cultuurhistorie en samen maken zij het Groene Hart tot een bijzonder landschap, waarbij u verschillende authentieke dorpjes en steden doorkruist.

Maar hoe is Het Groene Hart ontstaan? Na de Tweede Wereldoorlog was het Hollands Midden een relatief leeg en landelijk gebied dat werd gekenmerkt door veenplassen en langgerekte weilanden, die van elkaar gescheiden werden door slootjes. In de jaren vijftig kreeg het de naam 'Het Groene Hart' en werd het gebied zowel gebruikt voor landbouw als dagrecreatie. Het is een jong gebied in een oud landschap en een 'must' om te ontdekken!