Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Omgaan met Computers en Internet

publicatiedatum: wo 1 augustus 2018

Meer dan 100 cursisten hebben afgelopen seizoen bij Bibliotheek Het Groene Hart hun eerste stappen in de digitale wereld gezet. En goed nieuws, Ze gaan door; in het najaar starten weer met computer- en internetcursussen in de bibliotheken van Woerden, Oudewater en Harmelen. Wanneer en waar lees u hieronder.

 

Ontdek de digitale wereld
De cursus Klik&Tik is opgezet voor beginners en we beginnen dan ook echt bij de basis, denk aan: e-mailen, typen en veilig surfen op internet. “Er staat zoveel kennis en informatie op internet, zoveel om jezelf te ontwikkelen. En daar kan ik nu allemaal bij, dat maakt je echt rijker van geest", aldus een cursist na afloop van Klik&Tik in Woerden.


De overheid gaat digitaal. Is iedereen daar wel klaar voor?
De overheid communiceert steeds meer digitaal. Echter, 1 miljoen Nederlanders van boven de 18 jaar maakt helemaal geen gebruik van internet, laat staan dat zij hun overheidszaken via de computer kunnen regelen. Daarom bieden wij naast Klik&Tik, ook Digisterker aan. Een cursus waar deelnemers leren hun DigiD aan te vragen en om websites van de Belastingdienst, MijnOverheid en de gemeente te gebruiken. De cursus duurt 4 weken en wordt afgesloten met een certificaat.


Meer informatie en aanmelden
Cursussen starten vanaf september: in Woerden op maandagmiddag of dinsdagmorgen (Klik&Tik) en op donderdagochtend (Digisterker), in Oudewater op dinsdagochtend of maandagochtend (Klik&Tik) en donderdagochtend (Digisterker) en in Harmelen op maandagochtend (Klik&Tik) en op dinsdagochtend (Digisterker).


De definitieve startdata volgen nog, maar opgeven kan al via 0348-418354, projecten@regiobibliotheekhetgroenehart.nl of in de Bibliotheek.