Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Te weinig "gedobber" in Kamerik

publicatiedatum: ma 23 juli 2018

Het begon zo goed, de poging om in Guinness Book of Records te komen met, "Kamerik dobbert". Maar met 50 bezoekers die ongeveer 30 drijvende objecten meebrachten, goed voor iets meer dan 40 meter, kwam de organisatie (de Boerinn) zo'n 210 meter te kort om een nieuw wereldrecord te vestigen. Er was, zo blijkt, gewoon te weinig animo voor deze recordpoging.

 

Er waren ook bootraces, een dj, barbecue en andere activiteiten maar om deel te nemen moest wel iedereen een kaartje kopen, wij weten niet wat dat kaartje moest kosten, maar misschien is dit wel de belangrijkste reden geweest voor de fors tegenvallende opkomst. (Het weer zal het toch niet zijn geweest denken we)

 

Er waren 5 tot 6 x meer deelnemers nodig geweest om de gewenste lengte te halen. Het eerdere record stond op 164 meter voor Canada maar werd onlangs verbroken met 251,10 meter lengte aan "aaneengesloten opblaasitems"door organisatoren in het Italiaanse Milaan.

 

Het heeft de organisatie, volgens eigen zeggen, veel geld en tijd gekost om dit rond te krijgen.

Wij suggereren: "Kamerik Dobbert 2019" iedereen die met meer dan 2 meter "dobbermateriaal" komt en daarmee de sloot induikt; vrijkaartje en gratis ijsje!!!