Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Burgerschap en milieu

publicatiedatum: wo 25 juli 2018

Vanaf vorige week nemen 16 anderstalige kinderen in Woerden deel aan de Summerschool. Drie weken lang gaan de kinderen drie dagen per week op de Rembrandt van Rijnschool aan de slag met het thema ‘Burgerschap en milieu’. Het doel van de Summerschool is het taalniveau van de kinderen, tijdens de zomervakantie, op peil te houden.

 

Daarnaast leren de kinderen dus ook over burgerschap en het milieu. 

De Summerschool wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Ook dit jaar is er weer een leuk vakantieprogramma in elkaar gezet voor de leerlingen, waarbij zij spelenderwijs meer leren over burgerschap en het milieu. Elke week wordt geopend met een toneelstukje om het thema in te luiden. Verder staan er sport- en spelactiviteiten op de planning, maar ook een kookactiviteit onder leiding van een kok. De Summerschool wordt afgesloten met een bezoek aan de raadszaal van de gemeente Woerden.

 

Als kinderen van statushouders voor het eerst in Woerden naar school gaan, worden ze opgevangen in een taalklas op de Rembrandt van Rijnschool. Niet-Nederlandstalige kinderen tussen de 6 en 13 jaar krijgen hier één tot anderhalf jaar les. Momenteel volgen vijfentwintig Woerdense kinderen lessen in de speciale taalklas. Van die groep nemen er nu zestien kinderen deel aan de Summerschool. Het uitgangspunt is vooral dat de kinderen hun opgedane taalniveau Nederlandse taal op peil houden. Door de Summerschool kunnen ze na de zomervakantie weer gemakkelijker doorstarten op school.

 

‘Het is voor deze kinderen heel normaal om in de zomervakantie geen Nederlands te spreken thuis. Juist door samen te sporten, te spelen, veel plezier te maken en de leuke excursies te doen, kunnen we goed de Nederlandse taal overbrengen en onderhouden’, aldus onze collega en projectleider Swer Elbertsen van Beweegteam Woerden.