Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstrijk Gestel & Gestel arrangement

publicatiedatum: za 21 juli 2018

Bezoek het Kaaspakhuis, maak een wandeling door de binnenstad en bezoek de tentoonstelling in het Stadsmuseum Woerden, de stad van kaas én de stad van de kunstenaar Leo Gestel. Met het arrangement krijg je een rondleiding door het Kaaspakhuis, ontdek je de kunstwerken van Leo Gestel in de binnenstad en leer meer over deze Woerdense kunstenaar bij ‘Gestel & Gestel" in het Museum

 

GESTEL & GESTEL ARRANGEMENTVanaf zaterdag 21 juli kun je de nieuwe tentoonstelling ‘Gestel & Gestel, schilders en drukkers’ bezoeken in het Stadsmuseum én kun je het nieuwe arrangement boeken bij VVV Woerden aan de Emmakade voor maar €7,50 per persoon!

 

Leo Gestel
Leo Gestel werd op 22 november geboren in Woerden. Leo leerde tekenen en schilderen van zijn vader, Willem Gestel. Aanvankelijk werkte hij in een impressionistische trant, maar na een reis naar Parijs begon hij luministisch te werken. Daarna paste hij de divisionistische schildertechniek toe, wat onder meer te zien is in landschappen gemaakt rond Woerden en het naburige Montfoort. Ondanks zijn reizen naar verschillende landen bleef hij Woerden en het Groene hart zien als bron van inspiratie, dit zie je veelvuldig terug in zijn tekeningen en schilderijen.

 

Ontdek kaas
Het Kaaspakhuis is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Kaas proeven en beleven, een bijzonder ervaring! In het Kaaspakhuis word je rondgeleid door een gids die je meeneemt in het verhaal van het moderne kaasmaken. Kijk mee in een van de modernste kaasmakerijen van Nederland, ontdek de Virtual Reality omgeving, maak een eigen te gekke Woerdense kaasfoto, ga verkleed als heus kaasmeisje of boer en leg het bezoek aan het Woerdense Kaaspakhuis vast! Genoeg mogelijkheden om er een bijzonder bezoek van te maken.

 

Ontdek de kunstige binnenstad
Leendert Gestel, ook wel Leo genoemd, is geboren in Woerden en ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste schilders van de 20e eeuw in Nederland. Bewonder de grootse kunstwerken van Leo Gestel door de hele binnenstad van Woerden! Door de oude binnenstad heen zijn 11 doekreproducties en 11 emaillen reproducties geplaatst die samen een bijzondere wandelroute door de stad vormen; de Leo Gestel Promenade.

 

 

 

 

Ontdek de minder bekende kant van Leo Gestel
Het Stadsmuseum Woerden belicht deze zomer een minder bekende kant van de kunstenaar Leo Gestel: zijn relatie met de artistieke Brabantse tak van de familie en zijn commerciële werk voor drukkerij Gestel en Zn. in Eindhoven.

 

Boeken?
Dit kunstrijke arrangement is te boeken voor op dinsdag t/m zaterdag bij de VVV winkel aan de Emmakade, door te mailen naar info@vvvwoerden.nl of door te bellen naar 0348 745492.