Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wandeling in de Polder Kamerik

publicatiedatum: do 26 juli 2018

Op zaterdag 1 september organiseert Inloophuis ‘Leven met kanker’ samen met Stichting ‘Leven in de polder’ een wandeling door de polders van Kamerik. De opbrengst van het inschrijfgeld van € 10,- per volwassene en € 5,- per kind komt ten goede aan het Inloophuis. Iedereen die zich van tevoren inschrijft krijgt een inspiratiewaaier van het Inloophuis cadeau.

 

Het is een unieke wandeling die je op plekken brengt waar je normaal niet mag wandelen. De route is goed aangegeven door bordjes maar let op: het is grotendeels een polderwandeling, dus goede schoenen zijn noodzakelijk. Er is keuze uit afstanden van 5, 13 of 18 kilometer. Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur bij de BoerBert Shop aan ’s gravesloot 14, waar de wandeling ook weer eindigt.

 

Tijdens de wandeling is er van alles te zien en beleven. Bij BoerBert staan bijenvolken waar amateurimker Jos Sluijs uitleg geeft over het houden van honingbijen. Bij de Grecht achter de Boerinn vertelt Ad Versluis, onder andere gids bij Staatsbosbeheer, over de polder en de natuur daar. Bij de Grecht achter de Kanis vertelt IVN-gids Ed Goes over de planten en dieren. De H. Hippolytuskerk aan de Kanis is te bezichtigen en er wordt uitleg gegeven over de geschiedenis, en ook Stoomgemaal Teijlingens (fietspad Mijzijde) is te bezichtigen en vrijwilligers geven uitleg. Verder zijn er horeca en toiletten bij de BoerBert Shop, in De Kanis, het dorp Kamerik en bij De Boerinn.

 

Mee wandelen?
De inschrijfkosten bedragen € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen en de opbrengst komt volledig ten goede aan Inloophuis 'Leven met kanker’. Wie zich vooraf inschrijft krijgt onze Inspiratiewaaier cadeau!       

Inschrijven                                                          
Dat kan per mail via info@inloophuislevenmetkanker.nl, telefonisch op 0348-447643 of persoonlijk tijdens openingstijden. Kijk hiervoor op www.inloophuislevenmetkanker.nl. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij de BoerBert Shop op ‘s-Gravensloot 14 tussen 10.00 en 13.00 uur.