Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Droog & Nat

publicatiedatum: ma 16 juli 2018

Het is volop zomer in Nederland. Als gevolg van de droogte worden bodem en sloten droger. Deze droogte kan nadelig zijn voor de planten en bomen in uw tuin en in de straat. Maar ook voor de gewassen op de akkers, houten funderingspalen, de veenbodem die sneller daalt, etc. Nu is de verwachting dat het komende week, in elk geval één keer, gaat regenen. de Gemeente geeft tips!

 

Tips om water op te vangen
Aan de andere kant kan het soms ook plenzen in Woerden. We kunnen ons op droogte voorbereiden door – in tijden dat het veel regent – zoveel mogelijk water vast te houden. Vervang hiervoor tegels in de tuin door gras of planten. Daardoor zakt het regenwater in de bodem weg. Of laat het regenwater van uw terras of dak in een grindkoffer in de bodem lopen. Een andere manier is door het water van het dak op te vangen in een regenton of via een regenwaterschutting of regenwaterbankje. Ook een (ondergrondse) regenwater- opvangtank is een optie. Dit opgevangen water kunt u dan bij droogte gebruiken om de planten mee water te geven of om een zwembadje mee te vullen.


Meer tips
Meer tips voor een watervriendelijke tuin? Ga naar www.tuinbranche.nl (op de homepage vindt u een link naar het ‘Handboek voor een watervriendelijke tuin’).