Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Uitslag enquette Harmelen

publicatiedatum: vr 13 juli 2018

275 mensen hebben de enquête ‘Wat kan er beter in Harmelen’ ingevuld. Veel vragen gingen over verkeer, onderhoud wegen, (gevaarlijk soms) winkels (weinig) en veiligheid (onvoldoende). Ook missen veel mensen een dierenweide en een grote speeltuin voor de kinderen van Harmelen worden gemist door veel inwoners. Over veel was men tevreden bijv Carnaval en

 

Last van?

De vragen over verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers hebben duidelijkheid gegeven welke wegen er als gevaarlijk worden ervaren.

Bij de vraag over voldoende surveillance door politie en BOA’s vond een merendeel van de inwoners dat deze onvoldoende was.

Duidelijk was ook dan de mensen die de enquête hebben ingevuld het verlies van winkelruimte in Harmelen onwenselijk vinden, net zoals het behoud van het groene karakter in en rond Harmelen als onderdeel van het Groene Hart.

 

Genoeg of te weinig?

Uit de enquête blijkt ook dat activiteiten en sportfaciliteiten door velen gewaardeerd worden en dat er verbetering nodig is voor het zwembad en de diverse hardloopgroepen/atletiek. Een dierenweide en grote speeltuin worden gemist door veel inwoners.

Met name Carnaval, Kermis en koningsdag scoren hoog (goed), veel kunst en cultuur scoren laag in "mis ik" en hoog in "geen mening" ,misschien betekend dat wel dat het precies goed gaat met deze zaken in Harmelen.

 

Met de uitslag van de enquête en de gemaakte opmerkingen wordt door het Dorpsplatform de Dorpsagenda verder vormgegeven. Op het volgende dorpsoverleg 25 september 2018 wordt deze Dorpsagenda besproken en afgestemd met inwoners, verenigingen, gemeentelijke organisatie etc.etc.