Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Juffen Els en Irene met pensioen

publicatiedatum: za 14 juli 2018

Juf Els Terpstra en juf Irene Bosch gaan met pensioen. Na vele mooie jaren op basisschool de Fontein in Harmelen te hebben gewerkt, zwaaien zij af. De twee hebben de laatste 10 jaar samen een baan gedeeld (duobaan) maar werken al veel langer in het onderwijs. Var maakte een reportage over hun afscheid en de toekomst.

 

Terugblik

Juf Els werkt in augustus maar liefst 40 jaar in het onderwijs en heeft met veel plezier voor de klas gestaan. Het werken met kinderen geeft veel voldoening en is altijd anders. Doordat de juf al zo lang in Harmelen voor de klas staat, heeft ze soms ook kinderen in de klas waarvan ze ook de ouders in de klas heeft gehad. Ook juf Irene kijkt met veel plezier terug op haar carrière. Zij heeft 25 jaar in het onderwijs gewerkt. In 2000 is zij gestart op de Hofwijkschool (na fusie heet de school ‘De Fontein’). Naast haar werk als leerkracht zat zij ook in het management team. Zij heeft het als heel prettig ervaren om naast de rol van leerkracht ook mee te kunnen denken op schoolniveau.

 

Samenwerking

Juf Els en juf Irene hebben in duo 10 jaar verschillende groepen les gegeven. Juf Els vertelt: “We vullen elkaar goed aan, we denken het zelfde over lesgeven en schijnen zelfs op elkaar te lijken in manier van lesgeven. Maar er zijn natuurlijk ook verschillen. Irene is meer creatief en ik meer sportief”. Juf Irene vult aan: “Wij zijn beiden van de rust, reinheid en regelmaat en vooral ook van respect. Onze samenwerking heeft heel goed gewerkt, voor ons en ook voor de kinderen”.

 

Lees het hele artikel op VAR nieuws