Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Open Imkerijdag bij NME-Centrum

publicatiedatum: wo 11 juli 2018

Dankzij de bij leven wij… daarover vertellen stadsimker Chris van Iersel en zijn crew op De Landelijke Open Imkerijdag op zondagmiddag 15 juli van 13 -16 uur bij NME-Centrum InBredius. De eerste zomerhoning wordt geoogst en misschien kun je wel zelf een potje honing slingeren. In de demonstratiekast kun je de bijen van dichtbij bekijken, en misschien zelf wel een bijenhotel maken.

 

Natuurlijk vertelt Van Iersel verhalen over het wonder van de bij, hoe onmisbaar bijen zijn voor ons en wat ze allemaal verzamelen zoals honing, pollen en propolis. Doe mee met de bijenquiz en maak kans op een potje honing.

 

Dit is ook de laatste dag om de tentoonstelling Woerden Zoemt te bezoeken met foto’s en informatie over bijen en andere insecten die in Woerden voorkomen. Sandra Westgeest exposeert haar kevers gemaakt van gevonden blikjes. Tijdens de imkerijdag laat ze zien hoe ze deze insecten maakt.

 

Help de bij!
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen en nestgelegenheid lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. In de tuin van InBredius zijn veel voorbeelden te vinden van geschikte bloemen om bijen en vlinders te lokken en te voeden.

 

centrum gesloten

Van 18 juli tot en met 17 augustus 2018 is NME-Centrum InBredius gesloten. Er wordt in die periode een nieuwe keuken geplaatst.
Gedurende deze periode zijn er geen tentoonstellingen of activiteiten.