Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Graskaasdag met een kaas van € 15.200

publicatiedatum: za 16 juni 2018

De opening van het jaarlijkse kaasspektakel Graskaasdag was weer traditioneel: Het Woerdense Kaaslied werd gezongen, (maar niet traditioneel door Kordaat) en wel weer traditioneel was de aanwezigheid van fotograaf Hans Pieters die er lustig op los "kiekte" en terwijl hij dit deed vielen hem wat bijzonderheden op, hieronder een verslag én de foto's van Hans.

 

De kaasbel werd, na het kaaslied, geluid en de grote graskaas werd gekeurd door Jos van Riet, die ook nog een poging deed om in kaaskoppen-engels buitenlandse gasten te verwelkomen.

 

Bas den Hollander won de veiling voor de kleine kaas en daarna ging de veiling van de grote graskaas los.

 

Kaashandelaren, winkeliers, vastgoed- en horecabonzen, wethouders: Iedereen probeerde deze unieke kaas te bemachtigen!


Nu wat grappen en grollen met de bordjes was de strijd bij €15.200,- gestreden, omdat de veilingmeester ineens opvallend snel ‘afhamerde’.

 

De veiling van de grote kaas (150 kg) werd daarmee gewonnen door kaashandelaar John de Goey (die toevalligerwijs bordje nr 1 had !?) en bracht dit jaar in totaal €15.700 op!

 

Uiteraard was er ook traditionele kaashandel inclusief handjeklap. De grote kaas van vorig jaar werd verkocht voor een goed doel, de klompenmaker ging onverstoorbaar verder en ‘business as usual’…

Daarna waren er diverse optredens door leerlingen van het Klooster, werden er kleine-kaasjes-voor-kleine-prijsjes geveild voor de kinderen met hun ouders en kon er nog worden gesjoeld, gemolken, etc.

Hans Pieters

 

Naar de FOTO'S van Hans