Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Insectenhotel

publicatiedatum: do 7 juni 2018

Zondagmiddag 10 juni om 14 uur én om 15 uur kunnen kinderen van 2-12 jaar in het NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 Woerden met Marita Rutgers van Blaadjes en Draadjes een Insectenhotel maken voor (solitaire) bijen. Zo zorgen we samen voor huizen voor bijen in Woerden. Weet jij al een goed plekje om je insectenhotel op te hangen?

 

Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de tuin rond het NME-Centrum waar verschillende insectenhotels te vinden zijn. Wie er in je insectenhotel komen wonen en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze je hotel vinden, kun je zien in de tentoonstelling ‘Woerden Zoemt’. Koos van Brakel maakte foto’s van bestuivers die in Woerden voorkomen. Zo kun je deze kleine diertjes eens goed bekijken.
Wanneer: Workshop Insectenhotel maken is op 10 juni om 14 uur en om 15 uur. De tentoonstelling Woerden Zoemt is t/m 15 juli op woensdag- en zondagmiddag van 13-16 uur te bezoeken.


Prijs: Workshop Insectenhotel maken kost €2,- p.p. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.
Wie: Workshop Insectenhotel maken is voor kinderen van 2-12 jaar (2-5 jaar onder begeleiding van een volwassenen); tentoonstelling Woerden Zoemt is voor alle leeftijden.

Help de bij!
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen en nestgelegenheid lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. In de tuin van InBredius zijn veel voorbeelden te vinden van geschikte bloemen om bijen en vlinders te lokken en te voeden. Belangrijk is dan om ook bijv. een bijenhotel op te hangen. Tijdens deze middag kun je een bijenhotel maken voor je eigen tuin of balkon. In onze tuin vind je nog meer voorbeelden van bijenhotels.

 

Voor iedereen
De tentoonstelling staat nog tot en met 15 juli (we sluiten af met de Landelijke Imkerijdag) in NME-Centrum InBredius. Wie ook op bezoek wil bij ‘Woerden Zoemt’ kan daarvoor op woensdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur terecht (toegang gratis).