Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Spanning rond RijnKUNSTprijs

publicatiedatum: wo 30 mei 2018

De vakjury heeft op 2 mei 2018 de nominaties voor de RijnKUNSTprijs vastgesteld. De spanning rond de wedstrijd loopt dan ook verder op. Op 2 juni maakt de vakjury de prijswinnaars bekend tijdens de KUNSTMiddag in De HALL. Door de aanwezigen op deze middag wordt de publieksprijs gekozen uit alle 15 inzendingen. De prijzen, glastrofeeën gemaakt door Van der Vooren Glasatelier worden aan het eind van de middag uitgereikt aan de winnaars.

 

 

Genomineerde werken in de categorie 2D. Van links naar rechts: Iman Vroman, “Hemels gerecht”, Anneke Winsemius, “Fata Morgana”, Inge Sips, “Het Wonder van Woerden”.

 

De wedstrijd voor de RijnKUNSTprijs is uitgeschreven door KUNSTaandenRIJN. Alle kunstenaars die wonen en werken in Woerden konden meedoen.  Het thema van de wedstrijd is “De vesting Woerden”. De inzendingen zijn tot 1 juni 2018 te bewonderen in de etalage van het Kunst en Lijstenatelier aan de Rijnstraat 46 in Woerden.


De vakjury, bestaande uit Gerdien Meynen, Katjuscha Otte en Karel van den Bosch, was onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Het is ook prachtig om te zien hoe de kunstenaars zich hebben verdiept in allerlei aspecten van de vesting Woerden en hoe zij dat beeldend hebben weergegeven.

 

Genomineerde werken in de categorie 3D. Van links naar rechts: Cees Hoogeveen en Karin Vredenbregt, “Zestien72”, Sylwia Schóngart, “Mijn historische blik op de stad”, Heleen van Ulden, “Fishwonder”. Keramiek 22 x 45x 42cm


De jury heeft zes kunstwerken genomineerd voor de prijs, drie werken in de categorie 2D, en drie in de categorie 3D. Daarnaast zijn er twee eervolle vermeldingen, die nog geheim blijven.